Alimentaţia struţilor este cel mai important factor ce va influenţa creşterea unor păsări sănătoase şi productive. În ciuda mărimii sale, struţul este una dintre cele mai economice specii în ceea ce priveşte hrana. Nu are nimic de-a face cu crescutul altor animale sau păsări productive, a căror alimentaţie devine adesea neprofitabilă. Psihologia acestei păsări alături de particularităţile sale anatomice cer un amestec special, bine proporţionat de ingrediente.Hrănirea corectă garantează un venit substanţial ca urmare a obţinerii unor păsări sănătoase, viguroase şi productive.
De asemenea, trebuie amintit că alimentaţia struţilor din zona mediteraneeană diferă de cea a păsărilor crescute la tropice. Struţii sunt animale ierbivore, hrănindu-se în principal cu lucernă şi anumite tipuri de grăunţe. Exisţă reţete speciale de preparare a amestecului de mâncare în funcţie de stadiul de viaţă al păsării (de exemplu, conţinutul în proteine va avea variaţii între 16-22%); raţiile pentru puii de o zi foarte bogate în proteine nu sunt recomandabile deoarece pot genera anumite tulburări digestive. Raţiile pentru struţii reproducători trebuie să conţină un supliment de calciu. O altă problemă a nutriţiei struţilor este legată de obiceilul acestora de a mânca orice este strălucitor, mai ales puii. De aceea este de dorit ca ei să fie ţinuţi într-un spaţiu curat, de preferat o curte cu multă iarbă, dar fără alte obiecte sau resturi în ea.
Factori care determină alegerea unui spaţiu închis: uşurinţa curăţării, rezolvarea problemei sanitare, cost relativ redus. Struţii ingerează mici pietricele pentru a putea ajusta digestia fiind recomandat ca astfel de pietricele să fie răspândite în spaţiul în care acestea stau. Prezenţa unei surse de apă curată este absolut necesară. |


|